Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z wrzesień, 2016

Ketchup Przepis

SOS CHILI

etap: marynowanie Sloik Slona woda - tak jak na ogorki - wrzatek Kilka zabkow czosnku przekrojonych na mniejsze czesci Ziele angielskie, lisc laurowy i inne do smaku co kto lubi papryka chilli + piri piri dla lepszego kopa(opcja) Mocno poupychac papryke do sloika co warstwe wrzucajac czosnek i reszte przypraw. Na koniec zalac goraca woda, zamknac sloik i postawic na zakretce. etap: gotowanie Po tygodniu wyjac papryczki, zblendowac dodajac wode z kiszenia (mozna cala, mozna mniej - zalezy od indywidualnych gustow smakowych). Calosc gotowac z marchewka(nada lekka slodycz)(opcja) oraz pokrojona cebule(opcja). Jak reszta warzyw zmieknie zblendowac calosc. Gotowac do uzyskania porzadanej konsystencji. Na koniec mozna dodac oliwy z oliwek do lekkiego zatluszczenia sosu.