Klasyka najprostsze z najprostszych ..najlepsze z najlepszych …
Z sosem to jest tak, ze powinien być do zrobienia w czasie gdy czekamy aż zagotuje się nam w wielkim garnku woda, do której wrzucimy makaron
Tu jest jeszcze szybciej …
Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta (ok. 7-8 minut).
Czosnek siekamy bardzo drobno.
Przekładamy go na zimną patelnię i mieszamy z ok. 50-75 ml oliwy. Rozgrzewamy i lekko obsmażamy.
Ważne, aby ogień nie był zbyt duży, bo czosnek łatwo przypalić, powinien się on raczej poddusić.
Dodajemy drobno posiekaną papryczkę (wcześniej lepiej usunąć pestki, bo będzie zbyt pikantna).
Jak nie ma akurat papryczek …można użyć sosu Piri Piri ( 3 pln w lidlu) polecam
Komentarze
Prześlij komentarz